Spolubydlící chtěl zabránit rvačce, ránu dostal sám

Když se dva perou, třetí se směje. Tak se to říká, ale může to být i trochu jinak. Nejdřív vyhrožoval muž své družce nůžkami, pak ona jemu nožem. Když je přišel uklidnit další muž, schytal to od obou.OLYMPUS-DIGITAL-CAMERA

Chebští kriminalisté již zahájili trestní stíhání osmapadesátiletého muže z Chebska a obvinili ho ze spáchání přečinu nebezpečné vyhrožování.

„Trestného činu se obviněný dopustil koncem března v jedné obci na Chebsku. Nejprve vyhrožoval usmrcením své osmašedesátileté družce, na kterou si poté vzal  nůžky, se kterými se na poškozenou napřáhl. Žena ze strachu odběhla do kuchyně, kde si na obranu vzala kuchyňský nůž, který proti obviněnému namířila,“ uvedla policejní mluvčí Věra Hnátková.  „Tomuto jednání chtěl zabránit jejich spolubydlící, který mezi ně vstoupil a následně od každého z nich utržil jednu řeznou ránu na horní končetině. Dvojice svého jednání poté zanechala. U obviněného osmapadesátiletého muže byla provedena dechová zkouška, která byla pozitivní s výsledkem 2,01promile alkoholu v dechu,“ doplnila.

Policejní komisař podal na muže podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí do vazby. Pokud soud obviněného odsoudí, může mu být stanoven trest odnětí svobody až na 3 roky.