Zničil automat a poškodil zaparkovaná auta

Zvláštní představu o zábavě měl 30letý muž z Chebu. Na Nový rok odpoledne hodil zábavnou pyrotechniku do telefonního automatu. Nejen, že zničil přístroj, ale poškodil dvě poblíž zaparkovaná auta. Vtípek vyšel muže draho. Škoda, kterou způsobil na automatu, je předběžně vyčíslená na částku 30 tisíc korun, ostatní škoda na autech se teprve sčítá. Muž se k činu doznal a bude stíhán na svobodě. V případě, že bude uznán vinným, hrozí mu až šest let za mřížemi.


Chebští kriminalisté již sdělili muži z Chebu obvinění ze spáchání zločinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení.
„Obviněný muž měl 1. ledna kolem 13. hodiny v Chebu v ulici Pastýřská vložit do veřejného telefonního automatu zapálenou zábavní pyrotechniku. Při detonaci došlo ke zničení automatu a tím i k poruše provozu obecně prospěšného zařízení,“ vysvětlila Kateřina Böhmová, policejní mluvčí. „Z telefonního automatu navíc odlétl přední kryt, který poškodil dvě osobní vozidla, které byla zaparkována v bezprostřední blízkosti. Jedno vozidlo má poškozený pravý přední sloupek, rozbitou trojúhelníkovou výplň okna mezi pravým předním sloupkem a dveřmi, poškozenou krycí lištu a promáčklé pravé zrcátko. Druhé vozidlo má rozbité levé přední okno u dveří řidiče,“ doplnila mluvčí.