Vánoční písně a koledy zněly nemocniční kaplí

V chebské nemocniční kapli se uskutečnil koncert vánočních písní upravených pro klasickou kytaru. Ve vánočně vyzdobené kapli zahrál v úterý 13. prosince pacientům i personálu Martin Lindtner, absolvent Janáčkovy akademie múzických umění. Vánoční písně a koledy zněly nemocniční kaplí

„Smyslem kaplanské služby je vnášet do nemocnice, která se soustředí na léčbu nemocí, stanovení diagnóz a léčbu nemocných orgánů, lidský rozměr. Kaplan připomíná personálu i pacientům, že život každého z nás je daleko bohatší než jen profesní role lékaře a zdravotníka nebo role pacienta,“ říká ke koncertu kaplan chebské nemocnice, otec Metoděj Vít Kout. „Vánoční svátky jsou krásným příkladem té bohatosti. Jsou to svátky náboženské i rodinné, ale obecně i svátky míru, pokoje a lidské sounáležitosti.“ II. adventní koncert vánočních koled a písní v nemocniční kapli je naplánován na čtvrtek 22. prosince opět od 13.30 hodin.

Nemocniční kaple je pacientům k dispozici od června roku 2015. Slouží jako prostor ticha a modlitby, jako místo intimního setkání pacientů s rodinami i s kaplanem, jako místo pietního rozloučení rodin se svými blízkými a příležitostně jako místo bohoslužeb a kulturních akcí určených pro personál a pacienty nemocnice. Kaple byla vybavena za finanční pomoci církví účastnících se chebské ekumeny.