Ve Svobodě se tvořilo

Výtvarníci, řemeslníci i umělci zaplnili o uplynulém víkendu chebské KC Svoboda. Organizátorky oblíbené akce Free Fler Market připravily pro návštěvníky pestrý program. Nechyběly oblíbené výtvarné dílny, kde si mohli zájemci například vlastnoručně nazdobit vánoční ozdoby, vytvořit si obraz technikou enkaustika, namalovat si keramickou dekoraci nebo nahlédnout pod ruce chebským krajkářkám.Ve Svobodě se tvořilo

Na akci nechyběl ani dobročinný bazárek, který organizoval Hospic svatého Jiří. „Výtěžek z prodeje oblečení i hraček je neuvěřitelných 6 563 korun,“ sdělila ředitelka Hospice svatého Jiří Alena Votavová. „Děkujeme mockrát všem, kteří v bazárku nakoupili, a dobrovolníkům, kteří oblečení prodávali – Aranka Doffková, Ondřej Novák, Veronika Třísková, Marcela Švárová, Iveta Fikarová a Vladimíra Křížová,“ doplnila ředitelka. Veškerý výtěžek půjde na pomoc umírajícím a jejich rodinám.

Velký ohlas u návštěvníků měla také přednáška na téma „Prevence a terapie stravou“ PharmDr. Margit Slimákové, kterou lze označit za jednu z předních českých odbornic v oblasti stravování.

Patnáct kreativních dílen přilákalo nejen děti, ale do vytváření se pustili i dospělí. Připraveno bylo třeba velmi oblíbené smaltování, výroba mýdel nebo recyklace materiálů, které se běžně vyhazují. „Nejvíc se mi líbilo, že jsem si mohl sám vyrýt obrázek na skleničku. Mám dárek pro maminku k Vánocům,“ prozradil devítiletý Jiřík Čermák. V obležení bylo také dětmi oblíbené malování na obličeje.

Návštěvníci nezapomněli ani na zvířata v útulku v Horní Hraničné. „Na letošním marketu se vybralo nejvíce v celé historii pořádání akce 4128 korun,“ informovala spoluorganizátorka akce Lenka Houtke.

Více fotografií zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/2415071