Účastníci Františkolázeňské 24hodinovky pomohli potřebným

Již po osmé se ve Františkových Lázních uskutečnil tradiční běžecký happening, který byl zároveň i benefiční akcí. Stejně jako v loňském roce se běhalo pro Hospic svatého Jiří. Vybralo se více jak devadesát tisíc korun. Tentokrát účastníci vyběhli a vyšli na zcela novou trať, která vedla lázeňským parkem u Sadové kavárny.

Už osmým rokem si lidé mohli připomenout výročí sametové revoluce pohybem na Františkolázeňské 24hodinovce a ještě k tomu poct potřebným. „O zázemí a bezchybný chod se staralo přibližně 30 dobrovolníků, kteří se postarali o vše, co bylo potřeba,“ uvedla ředitelka Hospice svatého Jiří Alena Votavová. Na trať, která měřila 1126 metrů, se postavilo 372 účastníků s průměrným věkem 39 let. Novinkou byl také zajímavý hudební doprovodný program, ze kterého si vybral každý.

Františkovy Lázně podpořily tuto akci již v loňském roce. „Je třeba podpořit každou dobrou myšlenku v našem městě. A tohle již není jen myšlenka, ale konkrétní akce připomínající důležitý moment v našich dějinách, akce, která přivede lidi k pohybu, a zároveň pomáhá dobré věci. Koná se již po osmé, stala se tedy františkolázeňskou tradicí,“ sdělil starosta Františkových Lázní Jan Kuchař. „Město podpořilo 24hodinovku opět finančně, ale také podpořilo kulturní doprovodný program. Jedná se přece i o setkání velkého množství lidí, kteří se přijdou projít, proběhnout, ale také se pobavit,“ dodal starosta.

Pořadatelem Františkolázeňské 24hodinovky je Běžecká škola a spolupořadateli Komunitní osvětové společenství z.s. a Farní charita Cheb.

Druhý díl fotek zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/2413132