Řidič bez papírů si hrál s policií na honěnou

Třiatřicetiletý muž je pravděpodobně příznivcem adrenalinových her. Jinak si totiž nelze vysvětlit jeho jednání. Řídil ukradené auto bez řidičáku a pak ještě ujížděl policistům. Po dopadení skončil muž v policejní cele. Už teď je jasné, že mu v případě odsouzení hrozí až dva roky v kriminále.OLYMPUS-DIGITAL-CAMERA

„V neděli dne 13. listopadu vykonávala policejní hlídka z Obvodního oddělení ve Františkových Lázních dohled nad bezpečnostní silničního provozu v obci Vojtanov. Při výkonu služby si policisté všimli osobního vozidla značky Ford, za jehož volantem poznali muže, který je jim znám jako neřidič,“ vysvětlila policejní mluvčí Kateřina Krejčí. Když k uvedenému vozidlu dojeli s tím, že zkontrolují u řidiče doklady potřebné k řízení a provozu vozidla, rozjelo se a ujíždělo pryč. „Hlídka začala vozidlo pronásledovat se zapnutým zvukovým a světelným zařízením s nápisem „STOP“, na který řidič vůbec nereagoval a dál ujížděl pryč směrem k vlakovému nádraží. Zde řidič zastavil a z vozidla utekl,“ doplnila mluvčí. Policisté se ihned vydali za ním a přes opětovné výzvy se ho snažili přimět k zastavení, ale ani na to řidič nereagoval. Poté zaběhl do hustého porostu, kde se ztratil.

Na místo byl ihned vyslán policejní psovod se služebním psem. Ten zachytil pachovou stopu řidiče a svého pána dovedl až k němu. Policisté pak třiatřicetiletého muže zadrželi a převezli na policejní služebnu. „Následnou kontrolou zjistili, že vozidlo, které muž řídil je v pátrání, neboť bylo odcizeno den předtím v Německu. Dále, že vozidlo, které řídil, mělo registrační značku na jiné vozidlo, a to na vozidlo značky Mercedes a také to, že není držitelem řidičského oprávnění, neboť mu byl uložen soudem trest zákazu řízení všech motorových vozidel až do května roku 2019,“ dodala Kateřina Krejčí.

Policisté řidiči sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.