Celníci zajistili zboží za více jak čtyři miliony

Při silniční kontrole dodávky se celníkům podařilo odhalit padělky v hodnotě přesahující dva miliony korun. O dva dny později byli opět úspěšní při kontrole tržiště Dragon bazar na Svatém kříži. Zajistili zboží za více jak dva miliony korun. V obou případech bylo zboží zajištěno a uskladněno v prostorách celního úřadu pro Karlovarský kraj, který nadále případy šetří.

„V pátek 4. listopadu prováděli karlovarští celníci kontrolní činnost na komunikaci D6 ve směru Sokolov – K. Vary. Při této akci mimo jiné kontrolovali dodávkové vozidlo české imatrikulace, které řídil vietnamský státní příslušník. Kontrolou ložné plochy vozidla celníci zjistili, že se zde nachází větší množství textilních a galanterních výrobků a kovových ozdob různých značek, důvodně podezřelých z porušení některých práv duševního vlastnictví,“ vysvětlila zástupkyně tiskové mluvčí Lenka Havelková. Celkem se jednalo o téměř tisíc kusů výrobků zn. adidas, VW, BMW, Prada a dalších, v celkové hodnotě přesahující dva miliony korun.

Netrvalo dlouho a o dva dny později při kontrole tržiště Asia Bazar Dragon na Svatém Kříži zajistili celníci celkem 454 kusů textilních výrobků, u kterých měli také podezření, že se jedná o padělky. „Hodnota zboží byla předběžně vyčíslena na více než dva miliony korun,“ doplnila mluvčí.