Namrzlá silnice potrápila řidiče

Dnešní mrazivé ráno zkomplikovalo dopravu. Na území Karlovarského kraje řešili policisté na čtyři desítky dopravních nehod. Nejvíce se jich stalo na silnici D6. K bezpečnosti silničního provozu mohou řidiči motorových vozidel výrazně přispět také včasnou výměnou letních pneumatik za zimní.

„Letošní první mrazivé ráno způsobilo v Karlovarském kraji dopravní kolaps vzhledem k namrzlým vozovkám,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová. „Nejvíce nehod bylo na Karlovarsku, a to na úseku komunikace D6 na přemostěních. Příčinou všech těchto dopravních nehod bylo nepřizpůsobení rychlosti řidičů na namrzlé vozovce,“doplnila mluvčí. V kraji bylo vzhledem k těmto dopravním nehodám uzavřeno několik úseků silnic, a to u Žlutic a poté na silnici D6 u Kynšperka nad Ohří a u Transmotelu u Sokolova ve směru na Karlovy Vary. Několik dopravních nehod bylo také na silnici 1/13 z Karlových Varů na Chomutov a na silnici R6 na Prahu.
Řidiči by měli přizpůsobit rychlost povětrnostním podmínkám. Podzimní měsíce neznamenají jen pouhé posunutí hodinových ručiček o hodinu zpět. Přináší pro řidiče a  všechny účastníky silničního provozu i některá úskalí. Komunikace jsou vlivem neustále se měnícího počasí a teplot nevyzpytatelné, a tedy i nebezpečné. V zimních měsících se stává nejvíce nehod s tragickými následky. Proto je na místě  zvýšená opatrnost, která je tou nejlepší prevencí.