Policisté se zaměřili nejen na řidiče, kteří si před jízdou přihnuli

Policisté o víkendu na různých místech Karlovarského kraje kontrolovali řidiče. Dopravně bezpečnostní akce byla zaměřená hlavně na alkohol za volantem, ale také na dodržování zákona o silničním provozu, na pátrání po ukradených autech, hledaných osobách i věcech.

U 600 vozidel zjistili policisté 126 dopravních přestupků. Z toho 109 vyřešili pokutou a 17 oznámili příslušnému úřadu. Jeden řidič byl pod vlivem alkoholu, dva pod vlivem návykové látky. U 30 řidičů byl zjištěn nevyhovující technický stav vozidel. „Dalším nejčastějším přestupkem bylo ve 28 případech nepoužití bezpečnostních pásů. V jednom případě řídil řidič osobní vozidlo i přesto, že není držitelem příslušného řidičského oprávnění. Osm řidičů u sebe nemělo při kontrole řidičský průkaz a 6 řidičů nepředložilo doklad o pojištění odpovědnosti,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

„Akce se zúčastnilo na pět desítek dopravních policistů a policistů z různých obvodních oddělení. Policisté se také zaměřili a zajištění bezpečnosti a veřejného pořádku v českém příhraničí nebo na kontrolu převáženého nákladu,“ doplnila mluvčí.