Do Mariánských Lázní se sjeli pracovníci infocenter z celé republiky

Podzimní členské fórum Asociace turistických informačních center České republiky (A.T.I.C. ČR) proběhlo ve dnech 20. a 21.10.2016 v Mariánských Lázních. Mariánskolázeňské infocentrum pod záštitou města Mariánské Lázně a řady mariánskolázeňských podnikatelů uspořádalo pro své členy nezapomenutelný program. V průběhu jednání došlo k volbě prezidenta, viceprezidenta a členů rady. A díky podpoře Českých drah přilákalo do Mariánských Lázní rekordní počet svých členů. Členského fóra se zúčastnilo bezmála 150 pracovníků z 85 informačních center. České dráhy jako „dopravce fóra“ poskytly členům ATIC 50% procentní slevu na dopravu do Mariánských Lázní a zpět odkudkoliv z České republiky. Jednání proběhlo v Městském divadle, společenský večer na hotelu Krakonoš a doprovodný program po celém městě. Velký dík patří Léčebným lázním, které poskytly členům fóra ukázkové služby od návštěvy bazénu po vyzkoušení procedur, parku Boheminium, který umožnil volné vstupné, hotelu Krakonoš, který většinu účastníků ubytoval a kde se konal společenský večer, závodu Kolonáda, který poskytl prohlídku provozu a ochutnávku oplatek, Městské hromadné dopravě Mariánské Lázně, která zařídila transfery po městě, Skiareálu Mariánky, který poskytl slevu na lanovku a další sportovní aktivity, dopravnímu podniku Autobusy Karlovy Vary, který poskytl slevu na turistický vláček. Další poděkování patří škole JIH a souboru Kopretinky z Jihu, mariánskolázeňské kapele Dry Band, Technickému dopravnímu podniku Mariánské Lázně, Hotelové škole Mariánské Lázně a dalším spolupracovníkům včetně kompletního personálu firmy KIS Mariánské Lázně s.r.o., která Infocentrum města spravuje. Poděkování míří také Parking centru, které účastníkům poskytlo parkování zdarma, a Městskému muzeu, které dalo 50% slevu na vstupné.IMG_0008 na web

Váženými hosty členského fóra byli zástupci české centrály cestovního ruchu CzechTourism a firmy IPSOS, která během letošních prázdnin uskutečňovala mystery shoping po informačních centrech a nyní představila jeho výsledky či zástupce Ministerstva pro místní rozvoj, který představil Národní program podpory cestovního ruchu. Svou prezentaci odprezentovala i zástupkyně Českých drah, Vydavatelství MCÚ novinky, Park Boheminium, Kam po Česku, Tourism X Games a Výstaviště Lysá nad Labem a TuristPropag. Účastník konference přišel pozdravit také místostarosta Martin Hurajčík.

 

Za KIS Mariánské Lázně a Infocentrum města Mariánské Lázně Barbora Tintěrová, ředitelka infocentra

ATIC

Členská základna čítá 286 řádných členů, kteří jsou rozděleni dle klasifikace do třídy A až C. Mariánskolázeňské infocentrum je jedním z 12 infocenter, která mají označení A.