Skautský rok 2015 – 2016

„Po spoustě zážitků, prožitých o prázdninách, nadešel konečně čas dlouho očekávaných společných schůzek. Letošní skautský rok začal, jako již tradičně, první pátek v září schůzkami v klubovnách naší základny Želva, při kterých jsme se s kamarády podělili o své zážitky z dovolených, věnovali se skautské praxi a oddílové činnosti.

Podzim doplnila soutěž v pouštění papírových draků Drakiáda, které se účastnili skauti z celého karlovarského regionu, a soutěž O klíč k městu Karla IV. v Karlových Varech, kde jsme v silné konkurenci obsadili krásné třetí místo.

Vánoce jsme oslavili společně tradiční besídkou, na které jsme rodičům i kamarádům připravili malé překvapení ve formě vystoupení a předvedli své umělecké nadání.

Během zimy nelenošíme a pečlivě se připravujeme na soutěže, které nás budou čekat. Soutěžní jarní seriál začal akcí Znáš Cheb, při které hlídky plní úkoly v našem městě, a zanedlouho potom jsme obsadili druhé místo při zdravovědně orientované soutěži Tajemství lidského těla.

Krajské kolo nejočekávanější soutěže Závod vlčat a světlušek jsme prožili v krásném prostředí nově opraveného kláštera Teplá. Pro letošní kolo se pořadatelé inspirovali středověkem a dobou Karla IV. Oblečení soutěžících dětí a dospělých, stejně jako program, byly laděny ve stejném duchu. Třetí místo v tak silné konkurenci bylo vážně skvělé umístění.

Skautský rok a činnost oddíly zakončily letním čtrnáctidenním táborem na úpatí Doupovských hor s bezva programem a skvělými zážitky. Pro mne a pár dalších kamarádů z Karlovarského kraje nic nekončí,teprve začíná – a to cesta do Polska na deset dnů na setkání skautů z celé Evropy, Central European Jamboree 2016.“ 

(Jitka Vysloužilová –Serža 14 let).