Síly si změřilo na Bodenském triatlonu na pět desítek sportovců

 

Nedělní dopoledne se na habartovském Bodenu neslo ve znamení triatlonu. Sešlo se zde na padesát závodníků, včetně dětí. Pro děti byl připraven kilometrový běžecký okruh kolem chovného rybníku na Bodenu. Cenu za první místo si odnesla za dívky Tereza Maierová, která byla zároveň jedinou dívkou závodu. Za kluky pomyslné zlato získal Lukáš Hamata, druhý byl Adam Hanek a třetí Adam Sejkora.

„V jedenáct hodin byl odstartován hlavní triatlonový závod. Závodníci se v první disciplíně neohroženě vrhli do vody. Ten kdo nechtěl plavat, nemusel, ale čekal, až doplave poslední závodník a teprve potom se mohl vrhnout na další etapu závodu, trať pro cyklisty,“ uvedla jedna z organizátorek Jana Třísková. „Dráha měřila 10 kilometrů a vedla kolem jezera Boden. Závodníci jeli po písčité cestě, kde hned na začátku dominovalo táhlé stoupání. Poté se trasa měnila z písčité na travnatou a na samotném konci se jelo i po asfaltu. Třetí etapa, běžecká tříkilometrová trať byla vedena po známé osmičce opět kolem jezera Boden a přilehlého chovného rybníčku,“ vysvětlila organizátorka.

Závodníci mohli celou trať absolvovat jednotlivě, nebo v týmu. Nejmladším účastníkem triatlonu byl jedenáctiletý Lukáš Hamata. Ten nejprve absolvoval dětský běžecký závod, který vyhrál, a poté si ještě zaběhl celý triatlon s výborným časem 51,21. Skončil na krásném desátém místě mezi muži. Jako první se v hlavním závodě mužů umístil Jan Sokol s časem 40,43, druhý byl Jindřich Stuchl s časem 44,30. Třetí příčku obsadil závodník až z Plzně Pavel Švarc s časem 44,55. Za ženy si zlato odnáší Veronika Kounovská s časem 53,55, stříbrná byla Lucie Smolíková s časem 54,57 a bronzovou medaili získala Lucie Steinfeldová s časem 55,02. Za týmy obsadili první příčku tito borci – Jan Ševčík, Tomáš Tvaroužek a Václav Bechiňský s časem 41,48, druzí byli Petr Kopička, Stanislav Tříska a Iva Sinkulová s časem 46,16 a bronzové umístění si vybojovali Jakub Tvarůžek, Petr Tvarůžek a Martin Tvarůžek s časem 47,21.

Nejstarším účastníkem triatlonu byl 62 letý Josef Bobenič, který se do triatlonu pustil za krásné týmové spolupráce Ingrid Bobeničové a Evy Bobeničové. Nejen jim, ale všem závodníkům patří obrovská poklona za jejich bezvadné výkony.

„Velké díky patří městu Habartov a panu starostovi Petru Janurovi, za finanční podporu akce. A dále také děkujeme všem sponzorům, dobrovolníkům a dobrovolným hasičům, kteří při akci pomáhali,“ doplnila Jana Třísková.