Připomeňte si hmyzí večer v chebské knihovně

Připomeňte si výjimečnou akci v chebské knihovně, kde pro zájemce nachystali Hmyzí večer. Pro přítomné byla připravená spousta zajímavostí. Ti odvážnější mohli ochutnat sarančata, šváby a různé druhy červů, které usmažil či opražil odborník Petr Ocknecht.

„Hmyz je nazýván právem surovinou třetího tisíciletí. Je konzumován po celém světě vyjma Evropy. Obsahuje unikátní množství bílkovin a to až 60 procent, dále potom nenasycené mastné kyseliny a další látky příznivé pro tělo. OSN a EU vynakládá finanční prostředky na studium jedlého hmyzu. Důvody jsou též ekonomické a ekologické,“ vysvětlil Petr Ocknecht. Konzumace téhle pro nás skoro exotické potraviny však není pro každého. U toho, kdo má alergii například na mořské plody, je velká pravděpodobnost, že by u něho mohla být i alergie na hmyz. Petr Ocknecht je se svým kolegou Milanem Václavíkem jediným kuchařem, kteří se věnují entomofágii aktivně věnují. Vydali také zajímavou knihu s názvem Hmyz na talíři.