Sedm desítek sportovců se postavilo na start Citických kilometrů

Citické kilometry mají za sebou úspěšnou premiéru. Akce přilákala sportovce nejen z regionu. Na startu se sešlo bezmála sedm desítek závodníků – běžců, pěších, dospělých, dětí i čtyřnohých kamarádů.Autor: Citické kilometry

V neděli 7. srpna proběhl historicky první ročník Citických kilometrů. Závod pořádal spolek Živé Sokolovsko. „V průběhu celého závodu panovala poklidná a přátelská atmosféra. Hlavní závod na 9 kilometrů přivedl na 41 závodníků. Trasa vedla například po cyklostezce podél řeky Ohře, ale také nabídla závodníkům výhled na nově vznikající jezero Medard,“ sdělila jedna z organizátorek Jana Třísková. Nejmladší závodnicí na devíti kilometrové trati byla teprve devítiletá Sabina Körferová z Bublavy. Nejstarším účastníkem hlavního závodu byl Václav Mikeš z Josefova.

Vítězem v  kategorii na devět kilometrů a celkovým vítězem se stal Dušan Parihuzič ze Sokolova, druhý byl Tomáš Tvaroužek z cyklo týmu Nová Role a bronz získal Petr Hron ze Sokolova. Za ženy si pomyslné zlato odnáší Iva Sinkulová ze Sokolova, stříbrná byla Doris Bigasová z Plesné a bronz získala Natálie Körferová ze Ski klubu Bublava.

Pořadatelky závodu myslely i na neběžící závodníky a připravily pro ně trať pro pěší. Tuto trať hravě zvládla také maminka Lucie Pačanová, která se na trať vydala se svou dvouměsíční dcerkou Ninou.  „I přesto, že jsme závodníky nešetřily a trasa vedla cestou necestou, Lucie vše zvládla projet i s kočárkem a do cíle dorazila s úsměvem na tváři,“ vysvětlila další z organizátorek Lucie Raclová.

Na své si přišli také pejskaři. V den závodu se po místním hřišti proháněla prima smečka hafanů všech plemen. V této kategorii si vítězství odnesla dvojice Martina Obdržálková ze Sokolova a Tomáš Kadlec z Královského Poříčí, na druhém místě se umístila Zdeňka Machová z Citic a jako třetí se umístila Kamila Kopecká také z Citic.

„Závod celkem přilákal 67 závodníků, včetně 6 dětí, pro které byly připraveny dva okruhy. Pro menší děti byla trať připravená pouze na hřišti TJ Sokol Citice. Starší děti měly nechystaný okruh středem obce,“ doplnila třetí organizátorka Iveta Müllerová.

Za nejmenší děti si zlatou medaili v kategorii dívek odnáší pětiletá Michaela Havlíčková z ACES Karlovy Vary a za kluky Honzík Širmer pětiletý sportovec ze Sokolova. U starších dětí obsadila první místo Soňa Škardová a druhé místo Kateřina Saletová, obě dívky jsou z Citic. Z kluků byl první Filip Parihuzič druhé místo patřilo jeho bratrovi Dušanu Parihuziči ze Sokolova.

Celá tato akce proběhla za podpory obce Citice a sponzorů spolku Živého Sokolovska, kterým tímto organizátoři velmi děkují.