V Mariánských Lázních si lidé zahrají šachy i v parku

Nejen lázeňští hosté si mohou zahrát šachy i v parku, a to u mariánskolázeňského jezírka. U příležitosti oslav 25 let obnoveného partnerství měst Bad Homburg a Mariánské Lázně byl slavnostně odhalen originální šachový stolek. Akce se uskutečnila v sobotu 2. července za účasti zástupců obou spřátelených měst.

„Šachový stůl, který jsme v Mariánských Lázních odhalili, tu již v minulosti byl, s postupem času však byl poničený. Proto jsme se rozhodli vytvořit šachový stůl nový, který najde praktické využití jak u turistů, tak u místních obyvatel,“ informoval starosta města Mariánské Lázně Petr Třešňák. „Stůl jsme se rozhodli předat veřejnosti právě ve dnech, kdy slavíme výročí 25 let partnerství s městem Bad Homburg. Stůl byl v minulosti hojně využívaný, a proto očekáváme, že se tak stane i v následujících letech.“

Hrací figurky si mohou zájemci přinést vlastní, ale je zde také možnost zapůjčení v nedalekém infocentru.

Šachy na ulici jsou projektem spolku Piána na ulici pražského kavárníka Ondřeje Kobzy. V roce 2015 se podařilo oživit veřejný prostor 43 šachovými stoly ve 20 městech České republiky. Designerem stolku je Jakub Vlček. Šachové figurky jsou vyrobeny z dubového dřeva a zhotovil je truhlář Radek Kühnel z Tachova.