Do pohádkového ráje přibyla perníková chaloupka s čarodějnicí a velbloud

Pětačtyřicátou a šestačtyřicátou sochou v pohádkovém ráji u hotelu Krakonoš v Mariánských Lázních se stal velbloud a čarodějnice v perníkové chaloupce. Slavnostní odhalení proběhlo za přítomnosti mariánskolázeňského starosty Petra Třešňáka, ředitele hotelu Krakonoš Jiřího Richtera a herce Aleše Hámy, který se stal kmotrem nových soch.

„Do Mariánských Lázní jezdím docela často a rád. Mnohokrát jsem navštívil například zdejší divadlo, protože je krásné. Oblíbil jsem si také jednu ze zdejších restaurací. A navíc v hotelu Esplanade začínal svou ředitelskou kariéru můj tatínek. Často do Mariánských Lázní přijedu i s manželkou, když si chceme oba odpočinout,“ sdělil Aleš Háma.

Samotnému odhalení pohádkových postav předcházel rej čarodějnic, které přítomné nenechaly na pochybách, že se ocitli v říši pohádek. V unikátním hotelovém parku mohou příchozí obdivovat například ledovou královnu, Gerdu i Kaie, dlouhého, širokého a bystrozrakého, plaváčka, ale také třeba biblické postavy.

„V pořadí již po třinácté jsme odhalili dvě nové sochy v prostranství před hotelem Krakonoš v Mariánských Lázních,“ informoval ředitel hotelu Krakonoš Jiří Richter. „Rozšířili jsme Betlém o další přírůstek ve formě tři tuny vážícího velblouda. Druhým objektem, který jsme dnes představili veřejnosti, je perníková chaloupka se sochou ježibaby. Začátkem září k tomuto objektu přibude ještě Jeníček a Mařenka. Pro perníkovou chaloupku jsme se rozhodli proto, že ji znají všichni,“ poznamenal Jiří Richter s tím, že sochu velblouda a ježibaby vytvořili studenti Střední průmyslové školy sochařské a kamenické z Hořic pod vedením akademického sochaře Michala Moravce.

Příjemné odpoledne zakončila beseda návštěvníků s hercem Alešem Hámou, který přítomným vyprávěl i odpovídal na otázky.