Za tři dny zaútočil žhář čtyřikrát

Třicetiletý žhář se činil, během tří dnů stihnul zapálit kontejner, zaparkované vozidlo, reklamní tabuli a paletu se zbožím. Celková škoda byla předběžně vyčíslena na částku téměř 300 tisíc korun. Za to si může posedět v případě odsouzení až jeden rok v chládku.

„Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání třicetiletého muže z Chebu, kterého obvinili ze spáchání pokračujícího přečinu poškození cizí věci. Toho se měl dopustit v Chebu nejméně ve čtyřech případech během tří dnů od 13. do 15. června,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

První případ se stal v pondělí dopoledne. Za základní školou měl muž zapálit kontejner, který zahořel a od něho se oheň dostal k budově, kterou poškodil. Vyčíslená škoda je nejméně 200 tisíc korun. Druhé řádění žháře se událo v noci z pondělí na úterý, kdy se měl dostat na pozemek firmy. Tam si vybral zaparkované auto a zapálil jeho spodní část, čímž vznikla škoda dosahující k částce 30 tisíc korun. Jako další cíl si muž mě vybrat k zapálení reklamní tabuli. Tady je vyčíslená škoda tisíc korun. Ve středu se měl žhář vypravit do prodejny potravin a přejít až do skladu, kde zapálil paletu zboží. Škoda, která vznikla, se vyšplhala do výše 60 tisíc korun.