Mezi nebem a zemí se uskuteční v Mariánských Lázních

Pro Ty, kteří se chtějí bavit nebo se dozvědět spoustu užitečných informací připravili organizátoři další ročník ‚Mezi nebem a zemí‘. Akce se uskuteční v sobotu 25. června od 13 hodin na Dlouhé ploché dráze v Mariánských Lázních. Pro příchozí bude připravený zajímavý program, ve kterém nebude chybět ukázka práce hasičů, pořádkové služby a třeba také cvičení členů Ravána Gym a další zajímavé aktivit. Nejen o tom, co vše se pro příchozí chystá, si Živé Chebsko povídalo s jednou z organizátorek Terezou Janatovou.marianske lazne nemocnice zavoral

Po kolikáté se akce uskuteční?

Letos pořádáme již třetí ročník. První ročník byl vlastně realizací pouhé myšlenky představit žákům základní školy ve Velké Hleďsebi zábavnou formou složky IZS a organizace pracující s mládeží. V průběhu příprav ale organizátoři přišli na to, že by byla škoda neuspořádat tuto akci pro veřejnost. A tak vzniklo Mezi nebem a zemí – název poukazuje na to, že záchrana života či zdraví je něco, co se pořád pohybuje mezi nebem a zemí, a že to často není jen o lidech, ale také náhodě a štěstí.

 

Proč byla akce přesunuta na Dlouhou plochou dráhu?

Díky přesunu do Mariánských Lázní jsme nalezli spoustu nových partnerů, díky nimž vám můžeme nabídnout bohatší program, větší počet vystavujících, ale třeba i kapelu Baba Hed. Navíc je do Mariánských Lázní mnohem lepší autobusová i vlaková dostupnost. Věříme, že si k nám návštěvníci najdou cestu i tam.

 

Na co se mohou příchozí těšit?

Určitě na vše, co bylo minulý rok a ještě spoustu navíc. I tentokráte nám bude jezdit „to velké armádní auto, ženami většinou souhrnně nazývané tank,“ pro muže prozradím, že se jedná o OT-64. Airsoftové týmy si připraví velkou základnu s airsoft a paintball střelnicí. Přijedou profesionální hasiči z Mariánek a dobrovolní z Lázní Kynžvart, Dolního Žandova a Drmoulu, dále policisté, se svými preventivními programy, ale i s pořádkovou jednotkou, a nakonec i Záchranná služba Royal Rangers s lanovými aktivitami a workshopem první pomoci. Stejně tak bude možné se svézt novou Škodovkou, či se dovědět něco o bezpečnosti na silnicích s BESIP teamem. A jasné je i to, že i letos bude létat vrtulník.

 

Jaké novinky jste si pro návštěvníky připravili?

Příchozí se mohou těšit na spoustu nových organizací – jak ze složek IZS, tak z neziskových organizací, kteří pracují s dětmi a mládeží. Chcete zažít, jaké to je sedět v autě Vězeňské služby, či se dovědět jak pracuje Celní správa? Nebo se chcete dovědět, s čím vším vám mohou pomoci pracovníci organizace KOTEC o.p.s? A co takhle přihlásit své dítě do Skauta? A pro malé neposedy bude dokonce otevřena i nedaleká lezecká stěna Boulder club ML. Na hlavním placu budou k vidění ukázky policistů, hasičů, Báňské záchranné služby, cvičení členů Ravána Gym a spousta dalšího. V začátku akce bude též slavnostně otevřeno workoutové Oranžové hřiště, které bylo postavené díky Nadaci ČEZ.

 

Kdo se na akci podílí?

Hlavním organizátorem je nezisková organizace TRAICONT z.s., která se zabývá i školením první pomoci, preventivními programy a lezeckými aktivitami. Na akci se dále podílí Automoto klub Mariánské Lázně, TJ Lokomotiva a záštitu nad akcí převzalo město Mariánské Lázně.

Fotogalerie minulého ročníku: