Policisté kontrolovali řidiče na D6

Dopravně bezpečnostní akce omezila provoz na rychlostní silnici D6. Policisté zkontrolovali celkem 884 vozidel a přišli na 45 dopravních přestupků. U čtrnácti vozidel byl zjištěn nevyhovující technický stav vozidel, šestadvacet řidičů pak jelo bez dálniční známky.  Dva šoféři, muž a žena, před jízdou pili alkohol. Při noční akci byli zadrženi dva cizinci. V jednom případě se jednalo o muže, který zde měl nelegální pobyt, ve druhém případě o osmadvacetiletého nelegálního migranta, který bude vrácen zpět do země, odkud k nám přijel a kde žádal o azyl.

„Karlovarští krajští dopravní policisté společně s kolegy z dopravního inspektorátu Sokolov, policisty cizinecké policie a kolegy ze Spolkové policie Německo ve večerních a nočních hodinách omezili provoz na dálnici D6 mezi Karlovými Vary a Chebem,“ informoval policejní mluvčí Pavel Valenta. „V rámci preventivních opatření vedoucí ke zvýšení bezpečnosti a plynulosti silničního provozu i ve snaze snížit dopravní nehodovost, zejména v souvislosti s požíváním alkoholických nápojů, jiných návykových látek a kontrole nelegální migrace osob. V průběhu této akce se společné hlídky zaměřily na pátrání po odcizených motorových vozidlech, hledaných osobách a věcech,“doplnil mluvčí.

Na místě hlídky využívaly i služební motorová vozidla včetně Schengenbusu a vozidla s mobilní termovizí, která monitorovala okolí pro případ útěku osob z vozidel. Ve vozidle Schengenbus policisté zjišťovali pravost cestovních dokladů, pasy, řidičské průkazy ale také občanské průkazy. Dále zde prověřovali, zda osoby nejsou v pátrání v schengenském informačním systému. Hlídky ze Spolkové republiky Německo využívaly svůj informační systém pro lustraci osob s německými doklady.