Děti si ve Františkových Lázních užívají dvě nová hřiště

Ve Františkových Lázních vyrostla dvě nová dětská hřiště. Jedno je na zahradě Mateřské školy Pramínek, druhé na zahradě družiny základní školy v České ulici. Město je vybudovalo díky dotaci od Nadace ČEZ.

„Hřiště chybělo dětem v Mateřské škole Pramínek už několik let,“ řekl františkolázeňský místostarosta Jan Kuchař s tím, že už jsou desítky let staré herní prvky nevyhovující.

„O Oranžové hřiště z Nadace ČEZ jsme se snažili už druhým rokem. A letos se nám povedlo uspět hned se dvěma.“ Celkem tak město získalo dotaci 350 tisíc korun, částka pokryla přibližně 60 procent nákladů na vybudování hřišť.

Předškolákům bude nové o Oranžové hřiště přístupné s pedagogickým dozorem od pondělí do pátku v době provozu mateřinky.  Hřiště u základní školy budou moct využívat děti o přestávkách, ale třeba i během doby, kdy budou v družině.

„Na zahradu školky přibylo herní příslušenství odpovídající standardu pro děti od 3 do 6 let v podobě dvou herních sestav – věžové a lodi. Základní škola a její družina budou nově využívat lanovou pyramidu, kleslicí tabuli a herní a šplhací sestavy včetně bezpečných dopadových ploch,“ podotkla Petra Fejfarová z Městského úřadu Františkovy Lázně.