Na Den Cyklostezky Ohře vypraví České dráhy zvláštní cyklovlak

Mimořádný cyklovlak vypraví České dráhy 28. května na trase Karlovy Vary – Sokolov – Cheb a zpět zdarma pro účastníky druhého ročníku Dne Cyklostezky Ohře. Akciová společnost České dráhy je partnerem akce, kterou v areálu Krajinky pod Chebským hradem pořádá na podporu cykloturistiky Karlovarský kraj a město Cheb. Zvláštní vlak, do kterého se vejde až 150 cestujících s bicykly, vyjede z Karlových Varů v 9.20 hod., v Sokolově mohou pasažéři přistoupit v 9.41. Zpět z Chebu vyrazí v 16.45, v Karlových Varech bude v 17.40 hodin. Využít ho mohou pro jednu cestu (na akci nebo zpátky) například rodiny s dětmi, které si chtějí na kolech udělat výlet do Chebu na Den Cyklostezky Ohře ze vzdálenějších míst regionu.kola

Lidé, kteří budou mít zájem svézt se cyklovlakem, se musí nejdříve zaregistrovat na internetových stránkách Karlovarského kraje jako účastníci Dne Cyklostezky Ohře. V týdnu od 16. 5. do 20. 5. se pak v infocentrech Karlovy Vary, Loket a Sokolov zapíšou jako cestující na trase K. Vary – Cheb nebo zpět s možným nástupním místem v Sokolově. A zároveň hned obdrží místenku do vlaku.

Letošní Den Cyklostezky Ohře se odehraje v příjemném areálu chebské Krajinky a přihlášeným účastníkům nabídne za odměnu drobné dárky, občerstvení, zábavu i poučení. Cyklisté s identifikačními náramky, kteří se od 11 do 16 hodin zastaví v promostanu Karlovarského kraje, se mohou těšit na trička, drobné dárky s reflexními prvky, minerálku od Korunní, malé občerstvení a o zábavu se postará i folková kapela. Pro děti bude ve spolupráci s BESIPEM připravena jízda zručnosti a ukázka správné výbavy bicyklů. Účastníci si mohou zároveň díky volné vstupence zdarma prohlédnout chebský hrad, včetně nově otevřených kasemat.

TZ a Foto – KK