Jako poděkování obdrželi dobrovolníci pohár s andělskými křídly

Ceny Křesadlo 2015 jsou rozděleny. Tato cena se uděluje dobrovolníkům za jejich dlouhodobou práci ve prospěch druhých. Mezi 23 kandidáty byli za činnost v Hospici Sv. Jiří v Chebu nominováni Renata Matoušková s Jakubem Jestřábem a Soňa Škvareninová s Petrem Gubišem. Křesadlo sice ani jeden z nich nezískal, i tak si všichni nominovaní zaslouží poděkování za dobrovolnickou práci. S prázdnou ale neodešli. Ředitelka Hospice svatého Jiří udělila svým spolupracovníkům jako poděkování za jejich obětavou práci pohár s andělskými křídly.

„Za svou dobrovolnickou činnost v Hospici Sv. Jiří byli navržené dvě dvojice, Renata Matoušková s Jakubem Jestřábem a Soňa Škvareninová s Petrem Gubišem. Z 23 nominací musela porota vybrat jen čtyři, ocenění tak bohužel nikdo z Hospice Sv. Jiří nedostal,“ informovala ředitelka Hospice svatého Jiří Alena Votavová. Jako poděkování obdrželi dobrovolníci pohár s andělskými křídly,“doplnila.

Cílem udělování ceny Křesadlo je ocenit dobrovolníky, zviditelnit dobrovolnictví a neziskový sektor, vzbudit v lidech zájem o dobrovolnou činnost i respekt k těm, kteří ji vykonávají. Pořadatelem každoročního udělování cen je Mateřské centrum Karlovy Vary, o.s. – středisko Dobrovolnické centrum Vlaštovka.

„Jakub Jestřáb a Renata Matoušková byli nominováni za pomoc při organizaci hospicového bazárku a za pomoc při benefičních akcích hospice. Soňa Škvareninová s Petrem Gubišem byli nominováni za pomoc při benefičních akcích a za dobrovolnou pomoc v rodinách klientů Hospice,“dodala Alena Votavová

Myšlenka každoročního ocenění dobrovolníků vznikla jako součást oslav Mezinárodního roku dobrovolníků v roce 2001. Cena je od toho roku udělována v naší republice dobrovolníkům – „obyčejným lidem, kteří dělají neobyčejné věci“.