Sportovní turnaj v kuželkách přilákal seniory i mladší ročníky

Zajímavý turnaj se uskutečnil v kuželně chebské Lokomotivy. Pořadatelem klání v kuželkách bylo chebské občanské sdružení Rokršti. Zúčastnilo se ho čtyřiadvacet zájemců z řad seniorů i mládeže. O tom, proč se akce uskutečnila a co dalšího se chystá, si Živé Chebsko povídalo s jednou z organizátorek Alenou Fialovou, zástupkyní občanského sdružení Rokršti.

Proč turnaj v kuželkách?

Pravidelně jednou za měsíc pořádáme pro seniory výlet do Německých lázní – Sybillenbadu. Proto nás napadlo, že bychom mohli udělat také jinou akci, a jeden z tipů padl na kuželky. Blížil se Den žen a tak jsme si řekli, že bychom tak mohli svátek společně oslavit. A tak jsme vymysleli tento turnaj. Naše sdružení se věnuje nejen seniorům, mládeži, ale také sociálně znevýhodněným a hendikepovaným dětem.

Kolik lidí se turnaje zúčastnilo?

Čtyřiadvacet lidí, ze kterých jsme sestavili čtyři smíšená družstva, mládež se seniory. Zástupců těch mladších na tomhle turnaji nebylo tolik, jako bývá na jiných akcích, protože jsou jarní prázdniny.

Teď si někdo řekne, to je zajímavá akce, a chtěl bych se příště přidat – co by měl udělat?

Doporučuji mu přečíst si naše internetové stránky, kde jsou všechny zajímavosti (www.rokrsti.org). Jsou tam akce, které připravujeme, ale i ohlédnutí za uplynulými akcemi. Zájemce tam najde emailové adresy, na které se nám může přihlásit a pak se našich akcí může zúčastnit. Ten, kdo nemá internet, může přijít přímo do našeho sídla, které je na adrese Goethova 26, v domě dětí Sova v Chebu. A to každé pondělí a středu od 10 do 11 hodin.

Jakou nejbližší akci mohou zájemci navštívit?

Desátého dubna se uskuteční další zajímavá akce – Závody kočárků. V Chebu i v celém Karlovarském kraji to bude poprvé, ale celostátně je to již pátý ročník. Maminky oslovily naše občanské hnutí Rokršti s prosbou o pomoc s pořádáním. Těšíme se také na to, že půjde opět o akci smíšenou, seniorky nám pomohou například s počítáním bodů. Jedním z našich cílů je propojení generací.