Pomozte muzeu s výstavou „Hurá do školy!“

Máte doma staré učebnice, psací potřeby, penály, školní pomůcky nebo další vybavení škol? Pokud ano, můžete pomoct chebskému muzeu s chystanou výstavou. Ta se bude jmenovat výstižně – Hurá do školy.

„Zahájení školní docházky je v životě každého dítěte mezníkem, na který bude vzpomínat celý život,“ uvedla Blanka Andrášiková z Muzea Cheb. „Jistě si přitom vybaví svou školní aktovku či slabikář na své první školní fotografii. A právě chystaná výstava „Hurá do školy!“ vrátí návštěvníky do historie školství a  ukáže, čím a do čeho děti psaly, v jakých lavicích seděly, z jakých učebnic se učily. Součástí výstavy je školní nábytek, stejně jako aktovky, písanky a psací potřeby.  Vedle slabikářů návštěvníci uvidí množství didaktických obrazů určených k výuce abecedy, prvotního počítání či krasopisu,  chybět nebudou ani tabule, které označovaly školní budovy, i interiérové cedulky, které označovaly školní místnosti.

Kdo by byl ochotný darovat nebo zapůjčit do muzea předměty z let 1900-1980, a´T kontaktuje pracovníky muzea na tel. 739 322 499 nebo na emailovou adresu: sekretariat@muzeumcheb.cz.

Autorem fotografií je Petr Šolar