Čerstvý sníh přivítal závodníky Mariánskolázeňského skatu

Nevyzpytatelné počasí si s lyžaři v právě uplynulém týdnu opravdu pohrálo – z téměř jarních teplot kolem 10°C se dokázalo zhoupnout nejméně o 15 stupňů směrem dolů a vykouzlit v českých horách dlouho nevídanou sněhovou nadílku. Výjimkou nebyl ani Slavkovský les, který v neděli 17. ledna nabízel lyžařům cca 25 cm prašanu. Již v sobotu mohl rolbař lyžařského klubu SKI Nordic Mariánské Lázně Jirka Blažek nastartovat rolbu a projet poprvé tuto zimu lyžařské tratě nejen v těsném okolí golfového hřiště, ale prakticky celý lyžařský okruh Golf – Homolka – Rájovská myslivna – Stoh – Bašus – Uhlíř – Sedlo – Hvězda -Kladská a zpět.

V důsledku celonočního sněžení v noci ze soboty na neděli (16. -17. ledna) musel toto projetí zopakovat, ale stovky lyžařů v lyžařských stopách po oba dva dny jasně dokazovaly, že tato práce měla svůj smysl. Jen pro ilustraci: 2 největší parkoviště pro lyžaře (u kavárny na golfovém hřišti a u restaurace „U pejska a kočičky“ v Závišíně) byla o víkendu zcela zaplněná.

Příznivé změny počasí využili lyžaři z lyžařského klubu SKI Nordic Mariánské Lázně a urychleně uspořádali v neděli lyžařský závod volnou technikou (FT) „Mariánskolázeňský skate“. Původně plánovaný víkendový závod „Okolo mariánskolázeňských pramenů“, který byl počátkem týdne v důsledku nepříznivého počasí přesunut na víkend 30. – 31. ledna., má tedy zatím vysoké šance, že se uskuteční za velmi příznivých podmínek.

Aby toho nebylo málo, již ve středu 23. ledna se uskuteční první kolo již třetího ročníku série večerních závodů pro širokou veřejnost volnou technikou s čelovou lampou „Noční skate“. Start v 18:00 hod. u odpaliště pole č.12 na mariánskolázeňském golfovém hřišti.

K. Tengler

 

Výsledky „Mariánskolázeňského skatu“

 

Muži 12 km

  1. Ondřej Postránský MLOK Mar. Lázně 41:46 min
  2. Marek Kadlec USK CS Plzeň 42:17 min.
  3. Luděk Lazur SKI Nordic Mar. Lázně 44:31 min.

 

Ženy 10 km

  1. Jana Bartošová           MLOK Mar. Lázně                45:58 min.
  2. Radka Postránská      MLOK Mar. Lázně                53:06 min.

 

Žactvo 2,5 km

  1. Jonáš Černý                MLOK Mar. Lázně                  8:44 min.
  2. Marie Bartošová         MLOK Mar. Lázně                11:02 min.
  3. Adam Martinovský    LK Škoda Plzeň                     11:11 min.

 

Dorost 5 km

  1. David Martinovský    LK Škoda Plzeň                     18:00 min.
  2. Václav Bartoš            MLOK Mar. Lázně                18:02 min.
  3. Kateřina Černá           MLOK Mar. Lázně                21:08 min.