Na koncertu zazněly duchovní písně, ale také koledy

Na vánočním koncertu v chrámu svaté Olgy zaznělo celkem osmnáct duchovních písní od českých, německých, ruských a řeckých skladatelů. Například dvě vánoční koledy od A. Michny z Otradovic, píseň od J. A. Komenského či současného pravoslavného autora J. Černockého, mezi zahraničními autory byli zastoupeni N. Rimskij-Korsakov, D. Bortňanskij či M. Praetorius.

V sobotu 9. ledna se v pravoslavném chrámu svaté Olgy ve Františkových Lázních uskutečnil tradiční vánoční koncert chrámového komorního sboru. Komorní těleso vede Marta Koutová, manželka místního kněze, otce Metoděje Kouta. Další dva zpěváci, Maria a Christian Elsnerovi, jsou němečtí pravoslavní věřící, kteří do Františkových Lázní dojíždějí ze Saska.

Pravoslavní slaví svátky Narození Ježíše Krista podle juliánského kalendáře, který je oproti západnímu kalendáři o třináct dnů opožděn. Vánoční svátky tak pravoslavným končí až 13. ledna.

O vánoční koncert v chrámu svaté Olgy je každým rokem velký zájem. Výkon zpěváků je nutno ocenit i proto, že dva z nich koncert absolvovali i navzdory dlouhotrvající nemoci a silnému kašli.