Ilustrace „myšácké“ knihy pocházejí z pera Mirka Vostrého

Kniha Ukradená data je zábavný, akční a chytře napsaný dobrodružný příběh nejen pro kluky, který napsal Miroslav Adamec a ilustroval jej chebský výtvarník Mirek Vostrý. Kmotry, kteří popřáli knize šťastný start, se stali herec a režisér Milan Šteindler spolu režisérem Karlem Smyczekem.

Křest knihy proběhl 11. listopadu v Praze v knihkupectví Dobrovský. V zaplněném knihkupectví všichni přítomní poslouchali, když Milan Šteindler začal z knihy předčítat.

„Byl jsem požádán, abych při předčítání z knihy na připravenou tabuli nakreslil něco z této knihy. Nakreslil jsem tedy oba myší hrdiny z příběhu, živou myš a počítačovou myš,“ řekl výtvarník Vostrý.

Pak se ujal slova režisér Smyczek a šampaňským popřál knize dobrý prodej. A následovala autogramiáda.

A o čem knížka je? Mezi vysloužilé počítačové myši se v bazaru nastěhuje šedivá myška s mláďaty. Aby se malá myšátka udržela v klidu a majitel krámku Tom na ně nepřišel, začne počítačová myš vyprávět svůj neuvěřitelný příběh.  Bert, náš hlavní hrdina a špatně slyšící kluk s divně seřízeným naslouchátkem, oběma myším světům rozumí. Naštěstí! Jinak by se nemohl zapojit a společně s tak úžasnými pomocníky zachránit nejméně půl světa! Po přečtení této knihy už nikdy svou starou počítačovou myš nevyhodíte.

Archiv M. Vostrého