Věčná paměť všem zesnulým vojínům, kteří nalezli své místo odpočinku právě v Podhradě

V den památky válečných veteránů jsme sloužili panychidu za zesnulé vojíny z I. světové války pochované na vojenském hřbitově v Podhradě u Chebu. Panychidy se zúčastnil starosta Chebu pan Petr Navrátil, Věčná paměť všem zesnulým vojínům, kteří nalezli své místo odpočinku právě v Podhraděpředseda Československé obce legionářské v Chebu pan Jan Držmíšek, místopředsedkyně Českého svazu bojovníků za svobodu paní Milada Marková, dále pracovníci Městského muzea ve Františkových Lázních a věřící církevních obcí z Františkových a Mariánských Lázní a Tachova.
Bohoslužbu sloužili okružní protopresbyter otec Josef Hauzar, vojenský kaplan kapitán Maxim Švancara (jako zástupce armády ČR), otec prot. Eugen Bakoš z Tachova a otec Metoděj Kout z Františkových Lázní.
Další návaznou akcí byla přednáška Pavlíny Kučerové, která se uskutečnila v Městském muzeu ve Františkových Lázních. Tématem přednášky byl zajatecký tábor v Podhradě, jehož součástí byl právě zmíněný vojenský hřbitov, kde byli v zajetí zesnulí vojáci pochováváni. Věčná paměť všem zesnulým vojínům, kteří nalezli své místo odpočinku právě v Podhradě!

otec Vít Metoděj Kout