Tradiční kynuté buchty s tvarohem, dobrota, kterou si budete chtít upéct. Jejich příprava sice chvilku potrvá, ale výsledek stojí za to.
Na jejich přípravu je potřeba:
Těsto:
40 gramů droždí (jedna kostka)
120 gramů másla
500 gramů hladké mouky
50 gramů cukru
špetka soli
2 žloutky
250 – 300 ml vlažného mléka
1 lžíce oleje
strouhaná citronová kůra (nemusí být)
2 lžíce rumu (nemusí být)
Náplň:
500 gramů tvarohu
2 vanilkové cukry
1 lžíce cukru
1 lžíce vanilkového pudinku
2 žloutky
Kdo má rád rozinky, předem si je namočí v rumu a vmíchá do náplně
Na potření
1 lžíce rozpuštěného másla
Jak udělat kvásek:
Do mísy dáme 100 ml vlažného mléka, kvasnice, lžíci cukru a mouky tolik, aby vzniklo řídké těsto.
Z kvasnic, mléka a mouky si uděláme kvásek, který necháme vzejít (zvětší svůj objem). Vmícháme jej do ostatních surovin na těsto a vypracujeme v hladké těsto, které se nebude lepit na mísu. Přikryjeme jej a necháme přibližně 40 minut kynout na teplém místě (nejlépe přikryté). Poté vykynuté těsto na pomoučeném vále rozválíme a rozdělíme na čtverečky o velikosti cca 6×6 centimetrů. Doprostřed každého čtverečku dáme tvarohovou náplň a pořádně těsto k sobě přimáčkneme, aby nám náplň při pečení nevytékala. Opět necháme cca 10 – 20 minut kynout (na plechu) a dáme do vyhřáté trouby upéct. Ještě teplé pocukrujeme.