Již podruhé se Františkolázeňská 24hodinovka poběží pro Hospic sv. Jiří

Letošní již 7. ročník Františkolázeňské 24hodinovky, která se tradičně koná ve Františkových Lázních, bude opět věnován Hospici Sv. Jiří.  Stejně jako ve všech předchozích ročnících jde o běžecký hapenning, jehož cílem je si do sytosti užít běh, přátele a přispět na dobrou věc. To znamená, že veškerý výtěžek ze sbírky, případně ze startovného bude věnován na činnost Hospice Sv. Jiří. Pořadatelem akce je Běžecká škola Miloše Škorpila a spolupořadateli Komunitní osvětové společenství o. s. a Farní charita Cheb.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A proč se vlastně bude opět běhat? „Nejen proto, že si na této akci mohou účastníci vyzkoušet, kde mají hranice svých sportovních možností, co se týká vzdáleností nebo času, které až dosud považovali za své maximum, ale hlavně proto, že výtěžek ze sbírky, případně ze startovného bude věnován na činnost Hospice Sv. Jiří,“ uvedla Alena Votavová, ředitelka hospicu.

A běžci bývají štědří. V prvním ročníku se podařilo vybrat na konto centra POLYMPUS DIGITAL CAMERAaraple 9000,- Kč, ve druhém již dokonce 45 000,- Kč. Z třetího ročníku pak putovalo 18 770,- Kč na konto občanského sdružení  Joker na vybudování čtenářské kavárny a o rok později byl výtěžek věnován na uspořádání Patafestu, což byly projekty na podporu lidí s handicapem. V loňském roce akce vynesla z příspěvků účastníků a ze zisku ze startovného 130 083,- Kč. Za dobu pořádání je to nejvyšší výnos a celý byl věnován na rozvoj služeb Hospice Sv. Jiří v Chebu.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kdy se bude běhat?

Běžecký hapenning  Františkolázeňská 24hodinovka bude odstartován v sobotu 14. listopadu 2015 ve 14:00 hodin a poběží se až do neděle 15. listopadu 2015 do 14:00. Registrace probíhá od 1. září do 31. října, ale pozor, kapacita je omezena na 500 účastníků.

 

Kde se bude běhat?

Start i cíl v ulici Ruská ve Františkových Lázních. Poběží se na okruhu dlouhém 1150 metrů v místním lázeňského parku.

 

Kdo se může zúčastnit?

Zúčastnit se mohou zájemci bez omezení věku, ale výjimku tvoří děti do 10 let, které se mohou zúčastnit jen v doprovodu dospělé osoby. Běžet může každý sám za sebe, ale také jako součást štafety.

 

Další informace:OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Více informaci najdete na http://www.24beh.cz/home

 

Kontakty na členy týmu:

Zdeněk Dančo

email: zdenek.danco@seznam.cz

tel.: 777 591 622

Eva Kolafová (Farní charita Cheb)

email: charita@farnostcheb.cz; kolafovaeva@seznam.cz

tel.: 731 619 729

Lucie Poláková (SZŠ a VOŠ Cheb)

email: polakova.lucie@voscheb.cz

Jindřich Novák (Komunitní osvětové společenství)

email: nowak.jindrich@gmail.complakát24beh2015

 

chebska televize logo video