Proč upéct koláč z jogurtu? Protože je dobrý

Je tady doba dozrávání drobného ovoce, jako je například rybíz, angrešt, višně či třešně. A právě toto ovoce je jako dělané na koláč z jogurtu. Také doba přípravy i s upečením je velmi rychlá, a tak můžeme i nečekanou návštěvu za chvilku překvapit voňavým a vláčným koláčem, kterému nakyslé ovoce dodá tu pravou chuť.

Pro jeho přípravu budeme potřebovat:

1 velký kelímek bílého jogurtu

1 kelímek hrubé mouky

½ kelímku cukru

2 vejce

1 prášek do pečiva

6 lžic oleje

1 vanilkový cukr

 

Drobenka:

Polohrubá mouka

Cukr

Máslo

 

Ovoce podle chuti

 

Olej s cukrem a vejci vyšleháme a postupně přimícháme všechny ostatní suroviny. Vlijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Poklademe ovocem a zasypeme drobenkou. Dáme do vyhřáté trouby na cca 170 stupňů a pečeme přibližně 20 – 30 minut.

Ještě jeden tip k pečení jogurtového koláče: Pokud vám doma zůstane ovocný jogurt a vy nebudete vědět co s ním, můžete ho také využít na náš koláč. Ale už nepřidávat tolik cukru.