Policisté uklízeli Cheb. Nadýchali řidiči i nezletilý chlapec

Přes sto policistů bylo nasazeno do speciální akce s názvem Bezpečná lokalita-Cheb. Té se zúčastnili muži zákona z celého kraje a kontrolovali vše – motoristy, bary, diskotéky nebo třeba podezřelé objekty. A jak se ukázalo, akce rozhodně nebyla zbytečná.

„Do akce byla nasazena stovka policistů z pořádkové, dopravní, cizinecké policie a také psovodi,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Krejčí. Kromě barů, heren a diskoték policisté kontrolovali i vjezd a výjezd z města.

„Policisté se zaměřili se na dodržování zákazu prodeje nebo podávání alkoholických nápojů osobám mladším 18 let, zákaz řízení motorových vozidel a řízení pod vlivem návykových látek, pátrání po hledaných osobách, po věcech pocházejících z trestné činnosti, včetně odcizených motorových vozidel, na kontrolu heren a dodržování vyhlášky Města Cheb, dodržování pobytových podmínek cizinců, dohled a kontrolu dodržování BESIP a kontrolu objektů, u kterých je podezření z možného páchání trestné činnosti související s prostitucí,“ vyjmenovala.

Policisté zkontrolovali přes sto vozidel, téměř dvě stě osob a přes desítku barů, heren a diskoték. A na jaké problémy policisté narazili?

Celkem osm řidičů spáchalo přestupek – polovina z nich byla pod vlivem drog, druhá pod vlivem alkoholu. Víc si přihnuli další dva řidiči, kteří se budou zpovídat z trestného činu. S alkoholem neměli problém jen šoféři, ale také jeden nezletilý a jedna mladistvá. „Celkem bylo uloženo 46 blokových pokut,“ dodala mluvčí. Šest řidičů pak překročilo povolenou rychlost a vypátraná byla jedna hledaná osoba.