Ovocné knedlíky – třikrát jinak

Milujete ovocné knedlíky? Máme pro vás tip na výborné knedlíky z tvarohového těsta bez kynutí. Připravovat se dají po celý rok. Skvěle chutnají se sezónním ovocem, stejně tak s ovocem mraženým nebo i s povidly. My si připravíme knedlíky se strouhanými jablky a skořicí, jahodami a s borůvkami.

Budeme potřebovat:

250 gramů polotučného tvarohu

20 gramů másla

2 hrnky polohrubé mouky

2 vejce

Špetka soli

Ovoce

V míse rozmícháme tvaroh se změklým máslem, vejci a špetkou soli na hladký krém. Přidáme polohrubou mouku. Pokud se těsto bude lepit na ruce, přidáme ještě trochu mouky. Z těsta vyválíme plát silný asi 1 centimetr. Nožem rozkrájíme těsto na čtverečky, do prostředku položíme ovoce (pokud je ovoce kyselé, přidáme trošku cukru) a vytvarujeme knedlíky. Vaříme ve vroucí vodě přibližně 10 minut. Po uvaření posypeme strouhaným tvarohem, cukrem a polijeme máslem. Výborné jsou také s ušlehanou šlehačkou, máslem a cukrem. Další možností je udělat knedlíky neplněné, které polijete rozmixovaným ovocem a ušlehanou šlehačkou.