V Pomezí to o víkendu žilo

První prosincový víkend bylo v Pomezí nad Ohří opravdu živo. A hned dvě akce byly určené pro ty nejmenší. Obec nachystala vítání nových občánků, Mikulášskou nadílku a rozsvícení vánočního stromu.

Jako první se uskutečnilo vítání občánků v Pomezí nad Ohří. Drobečky přivítala místostarostka Silvia Šuba a na slavnosti zahrály na flétny děti ze ZUŠ Cheb pod vedením paní učitelky Horské. Básničky recitovali předškoláci z MŠ Cheb – Skalka pod vedením paní učitelky Vančurové. A o koho se řady tamních občanů rozšířily? Novými obyvateli Pomezí nad Ohří jsou: Tobias Sem Busák, Karolína Orvošová a Sára Ciniková.

Mikulášská nadílka se konala v neděli odpoledne v tamní restauraci U Přístavu, o program se postarala místostarostka MUDr. Silvia Šuba. Akci zahájili herci chebského divadla pohádkou s názvem Vánoční putování. Čekání na Mikuláše s čerty a anděly si děti zkrátily diskotékou, kterou vedl DJ Tomáš Koucký. A pak přišla TA chvíle a Mikuláš dorazil. Špunti společně recitovali básničky, a protože byli šikovní, není divu, že si odnesli řadu dárků.

Večer se pak obyvatelé obce sešli při slavnostní rozsvěcením stromu u kostela sv. Jakuba Většího. Starosta Ing. Radek Tlačil společně s dětmi deset vteřin a vánoční strom rozsvítili. Místní sbor (Humlova, Huml, Kopecká, Kopecký, Horňák, Van Luxzenburgova a Jung), zahrál a zazpíval šest vánočních koled. Jejich vystoupení doplnila sólovou hrou na zobcovou flétnu Reka Šuba. O vánoční přípitek – punč a svařák – se postarala paní Miltová z restaurace U Přístavu.

Třetí adventní neděli se pak uskutečnilo povídání o adventu, kdy si účastníci připomněli různé tradice. Pak místostarostka přečetla pohádku z knížky Vánoční pohádky z celého světa. Po pohádce se děti s rodiči a prarodiči pustili do tvoření. Vytvořili si různé vánoční ozdoby na stromeček a přáníčka. Tvořilo se z papíru, stužek, knoflíků, kalíšků ze svíček, starých pohledů, zájemci mohli také zažehlovat vosk. Při odchodu obdrželo každé dítko sladkou odměnu.