Policisté na Chebsku rozprášili drogový gang

Velký úspěch si na konto připsali chebští kriminalisté. Při pondělním zátahu se jim podařilo rozprášit drogový gang. Nejen, že policisté objevili čtyři varny pervitinu a jednu pěstírnu konopí, zatkli také osm podezřelých. Dva ze zadržených navíc nejsou v oboru žádnými nováčky. 

V regionu bylo v pondělí opravdu živo. Do velké policejní akce se zapojilo sedm desítek policistů, kterým pomáhali také speciálně vycvičení psi. Během jednoho dne provedli jedenáct prohlídek bytových i nebytových prostorů.

„A díky dobré práci chebských kriminalistů byly odhaleny čtyři laboratoře na výrobu pervitinu a navíc i pěstírna konopí. V té kriminalisté zajistili kolem 1132 rostlin,“ sdělila Kateřina Krejčí, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje. Nad zadrženými tak visí hrozba trestu až deseti let za mřížemi.

„Policejní komisař z oddělení obecné kriminality zahájil trestní stíhání všech osmi osob pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Obviněné osoby měly neoprávněně vyrábět, dovážet, zprostředkovat, prodat nebo jinak jinému opatřit nebo pro jiného přechovávat psychotropní látku a takový čin spáchat jako členové organizované skupiny,“ dodala mluvčí.

Františka Hartmann
frantiska@zivechebsko.cz