Kriminalisté řeší dvojnásobnou vraždu a pokus o vraždu

Kriminalisté Karlovarského kraje řeší dvojnásobnou vraždu a pokus o vraždu. První případ je ze Sokolova, kde po konzumaci alkoholu došlo k napadení dvaašedesátiletého muže. Dvojnásobnou vraždu vyšetřují v Horním Slavkově. Policisté našli na odlehlém místě dvě osoby bez známek života. Podezřelé z obou případů na místě zadrželi.

Opilý muž zaútočil nožem

V pátek 15. ledna 2021 měla dvojice mužů ve věku 62 a 63 let popíjet v bytové jednotce panelového domu v Sokolově alkoholické nápoje. „Ve večerních hodinách měl starší z této dvojice, který byl v Sokolově na návštěvě, začít dvěma kuchyňskými noži ohrožovat dvaašedesátiletého muže,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Po chvíli měl obviněný na muže zaútočit a noži, které držel v rukách, ho bodnout do horní části těla. Tímto útokem mu způsobil vážná zranění, která si vyžádala okamžitý převoz a hospitalizaci v nemocnici. Policisté po svém příjezdu v bytě zadrželi třiašedesátiletého muže.  Ten se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 2,4 promile,“ doplnil.

Kriminalisté z Odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje zahájili trestní stíhání třiašedesátiletého muže z Mostecka, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu.

Policejní vrchní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Na rozhodnutí soudu si tak obviněný počká v policejní cele.

V případě prokázání viny hrozí třiašedesátiletému muži trest odnětí svobody až na osmnáct let.

Dvě osoby zemřely násilnou smrtí

Kriminalisté z Odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje zároveň vyšetřují případ, kterému došlo v sobotu 16. ledna 2021 ve večerních hodinách v Horním Slavkově. „Na odlehlém místě policisté u osobního automobilu nalezli dvě osoby bez známek života. Provedeným ohledáním za přítomnosti soudního lékaře bylo zjištěno, že obě osoby zemřely násilnou smrtí. O několik desítek metrů od vozidla byl zadržen podezřelý šedesátiletý muž,“ uvedl Jakub Kopřiva.

Ve věci kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy.

Na případu kriminalisté intenzivně pracují. Vzhledem k tomu, že je případ na samém začátku vyšetřování, ke způsobu smrti ani k dalším okolnostem se v současné době nebudeme vyjadřovat.