Ujížděl policistům. Měl platný zákaz řízení

Měl zákaz řízení, ale vydal se na cesty. Když ho chtěla policejní hlídka zastavit, začal ujíždět. Policisté ho dostihli a zadrželi. Teď mu hrozí  případě odsouzení až dva roky za mřížemi.

Sokolovští policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úřední rozhodnutí a vykázání místnímu pětačtyřicetiletému muži.

 Ten měl v neděli 3. ledna letošního roku řídit v odpoledních hodinách v ulicích Sokolova osobní automobil. „V ulici Chebská byl předepsaným způsobem zastavován policejní hlídkou z dopravního inspektorátu, ovšem zničehonic měl vozidlo otočit a začít ujíždět směrem do Dolního Rychnova,“ sdělil policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Policisté se za ujíždějícím automobilem okamžitě vydali. V Dolním Rychnově poblíž zahrádek měl podezřelý muž automobil odstavit a začít z místa utíkat. Policisté ho ale po několika set metrech dostihli a zadrželi,“ doplnil.

 Následnou lustrací policisté zjistili, že muž má až do prosince letošního roku vysloven na základě trestního příkazu Okresního soudu v Sokolově zákaz řízení všech motorových vozidel.