Našel cizí občanku. Nelenil a sjednal si úvěr

Škodu bezmála 60 tisíc korun způsobil muž, který našel cizí občanský průkaz. Místo toho, aby doklad odevzdal, sjednal si úvěr.

Sokolovští kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality zahájili trestní stíhání šestatřicetiletého muže z Bíliny, kterého obvinili ze spáchání přečinů úvěrového podvodu a poškození cizích práv.

 „Ve druhé polovině března minulého roku měl obviněný najít v jednom menším městě na Sokolovsku, ve kterém tehdy pobýval, občanský průkaz osmačtyřicetiletého muže,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Následně měl přes internet uzavřít smlouvu o úvěru a přitom použít údaje z nalezeného občanského průkazu. Navíc měl uvést smyšlené údaje o zaměstnání a měsíčnímu příjmu, aby mu byl úvěr poskytnut. Poté měl prostřednictvím internetového obchodu zakoupit notebook a zbytek finančních prostředků, které byly poskytnuty, si měl poslat na bankovní účet a použít je pro svou potřebu,“ doplnil s tím, že domluvené měsíční splátky nesplácel a tím měl osmačtyřicetiletému muži způsobit škodu téměř 60 tisíc korun.

 V případě prokázání viny hrozí šestatřicetiletému muži, který je v současné době ve výkonu trestu odnětí svobody za jinou trestnou činnost, trest odnětí svobody až na dva roky.