Odcizil kočárek i telefon. Byl zadržen a skončil ve vazbě

Až na osm let by mohl jít do vězení jednačtyřicetiletý muž z Chebu, který ukradl dětský kočárek. To mu bylo pravděpodobně málo, tak se ještě vloupal do auta a odcizil telefon. Chebští kriminalisté zahájili jeho trestní stíhání a obvinili ho ze spáchání zločinu krádeže.

„Obviněný měl ve druhé polovině listopadu letošního roku vniknout do kočárkárny panelového domu v Chebu a z té měl poté odcizit dětský kočárek,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „V páchání trestné činnosti měl muž, který již byl v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen, opět pokračovat na začátku prosince, kdy měl taktéž v Chebu v ranních hodinách poničit skleněnou výplň u zaparkovaného vozidla. Z toho měl odcizit mobilní telefon. Tímto svým jednáním měl způsobit celkovou škodu přibližně osm tisíc korun,“ uvedl.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se takového činu dopustil za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu, za živelné pohromy nebo jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí, veřejný pořádek nebo majetek.