Řádně neodváděl daně. Způsobit měl škodu téměř dva miliony korun

Až na dva roky by mohl jít do vězení jednapadesátiletý muž, který řádně neodváděl daně. Způsobit měl škodu přibližně dva miliony korun.

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání přečinu zkreslování údajů o stavu hospodaření a jmění.

„Obviněný měl být od začátku května roku 2013 do konce roku 2018 jediným jednatelem a společníkem společnosti sídlící na Sokolovsku, která se zaměřovala na poskytovaní restauračních a stravovacích služeb,“ sdělil policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Muž byl tak jedinou odpovědnou osobou za chod této společnosti. Měl tak zajistit vedení účetních dokladů společnosti, jiných dokladů sloužících k přehledu o stavu hospodaření a majetku či za správné a včasné podání daňového přiznání. To ovšem tak neučinil, protože od ledna roku 2014 do prosince roku 2018 měl na příslušný úřad řádně nepodat daňová přiznání k dani z příjmů právnických osob, daňové přiznání k dáni z přidané hodnoty a daňové přiznání k dani silniční,“ doplnil.