Štědré úterý předzvěstí Vánočních zázraků

V úterý 1. prosince se Hospic Sv. Jiří připojí ke světovému dni štědrosti Giving Tuesday. Giving Tuesday představuje pro všechny lidi dobré vůle možnost, jak obdarovat všechny ty, na kterých jim záleží a kterým chtějí pomoci.

Světový den štědrosti a dobrých skutků Giving Tuesday podporuje a oslavuje chuť pomáhat. Probíhající pandemii koronaviru navzdory se celý svět včetně Česka v úterý 1. prosince 2020 spojí, aby konal dobro. Giving Tuesday v Česku již od roku 2016 zastřešuje Asociace společenské odpovědnosti. Giving Tuesday vzniklo v roce 2012 s jednoduchou myšlenkou: vytvořit den, který inspiruje lidi k tomu, aby konali dobro. Za posledních devět let se tato myšlenka rozrostla v globální hnutí, které inspiruje stovky milionů lidí po celém světě k dárcovství, štědrosti a spolupráci. „Štědrost není zakázána ani zrušena. V současné době plné nejistot stále existuje jedna pravda, která nám dává naději. Naději, že jsme společně schopni dosáhnout neuvěřitelných věcí. Giving Tuesday je tak pro lidi z celého světa jedinečnou příležitostí stát při sobě a navzájem se i v této nelehké době podpořit,” dodává Lucie Mádlová, zakladatelka a ředitelka Asociace společenské odpovědnosti, která za Giving Tuesday v Česku stojí.

Jak se můžete zapojit právě vy?

Je to jednoduché. Stačí si vybrat libovolnou organizaci či konkrétního člověka a v tento den ho obdarovat. Jen na Vás záleží, jaká forma pomoci to bude a kam konkrétně bude směřovat.

Aby měl tento happening dobré vůle ještě větší smysl a dosah, je důležité, aby se o něm dozvědělo co nejvíce lidí. Stačí, když svou pomoc zdokumentujete a zveřejníte na sociálních sítích s hashtagem #GivingTuesdayCZ nebo #GivingTuesday.

I Hospic Sv. Jiří Vám chce nabídnout jednoduchou možnost, jak ho podpořit. Zaregistroval si svou vlastní výzvu a Vás prosí o to, abyste ho v ní podpořili. Nalézt jí můžete na:

www.giving-tuesday.cz/zijeme-umiranim

Pevně věříme, že se nám společnými silami podaří proměnit tento všední den v den plný zázraků a splněných přání.