Z vyzdobeného altánu u Františkova pramene bude znít hudba

Na první adventní neděli se rozsvítí ve Františkových Lázních vánoční strom i slavnostně vyzdobený altán u Františkova pramene. Pro obyvatele i návštěvníky města je letos přichystána také jedna novinka.

„Hudební altán u Františkova pramene zdobíme každý rok na první adventní neděli,“ informoval ředitel Divadla Boženy Němcové Arnošt Němec. „Ale zdobíme vždy jen polovinu a v druhé části spouštíme bílé zástěny a tím vytvoříme jeviště pro koncert určený k rozsvícení vánočního stromu. V letošním roce kvůli koronaviru a nemožnosti se scházet ve větším počtu jsme se rozhodli, že altán ozdobíme celý kolem dokola. Navíc, jsme se dohodli altán ozvučit tak, aby v jeho blízkosti bylo slyšet hudbu. Ta je naprogramována tak, aby začala znít od 14 do 19 hodin každý den, počínaje touto nedělí 29. listopadu až do vánočních svátků,“ uvedl.

Repertoár pouštěné hudby je různý, český, světový, vánoční i populární. Celé spouštění řídí malý počítač, který hudbu mění tak, aby se obměňovala. „Doufám že tato malá změna napomůže k udržení dobré vánoční nálady v našem městě. Jak se říká – když se nemůžeme sejít pojďme se alespoň projít,“ sdělil ředitel. Přichystána je také varianta, že by se aktuální epidemiologická situace rozvolnila na tolik, aby se mohl sejít větší počet lidí. Organizátoři jsou pro tenhle případ domluveni se skupinou Parohanka, na uspořádání malého adventního koncertu.

„Samozřejmě nechci zapomenout na silvestrovskou oslavu. Pokud to bude možné a bezpečnostní  pravidla dovolí, máme připravený  Silvestr s Koalou na Národní třídě. Akce by se uskutečnila  v podobě nepřetržitého hudebního vystoupení, o které se postará hudební skupina Koala DJ Luboš,“ dodal ředitel.