Nejpilnější studenti jazyků v Karlovarském kraji jsou z Nového Kostela

Zvítězili v krajském kole celonárodní jazykové soutěže, ze které se mohou probojovat až do unikátního česko-slovenského finále. Žáci 3.třídy z MŠ a ZŠ Nový Kostel zvítězili v krajském kole celostátní soutěže v učení cizích jazyků s názvem Podzimní WocaBee šampionát.

Foto: Ilustrační

 Soutěž probíhá od začátku listopadu na základních a středních školách. Soutěží se online a ve všech cizích jazycích. Kritériem hodnocení je píle žáků v učení se nové slovní zásoby. Žáci 3. třídy v těchto dnech bojují o titul nejpilnějších studentů cizích jazyků v České republice. Vítězové se ve finále utkají s těmi nejlepšími ze Slovenska.

Druhý ročník soutěže Podzimní WocaBee šampionát organizuje na školách poskytovatel inovativní aplikace WocaBee na učení cizích slovíček. Školy aplikaci denně využívají ve výuce cizích jazyků, přičemž se mimořádně osvědčila zejména v období distančního vzdělávání. Na jaře tohoto roku ji celosvětově vyzkoušelo téměř 300 000 žáků a učitelů.

Žáci se v aplikaci učí hravou formou novou slovní zásobu, za což získávají body, tzv. WocaPoints. Čím více procvičují, tím více bodů získají a více se naučí. Právě píle v učení je kritériem hodnocení úspěchu v Podzimním WocaBee šampionátu. Vítězí třída, která získá nejvyšší průměrný počet WocaPoints na žáka.

Podzimní WocaBee šampionát odstartoval 9. listopadu okresními koly. Výherci z okresů postoupili o týden do krajských soutěží a ti nejlepší z každého kraje aktuálně bojují o výhru v celostátní soutěži. V Karlovarském kraji zvítězili žáci 3.třídy z MŠ a ZŠ Nový Kostel.

Žáci mají dobré šance na umístění i v celostátní soutěži. V krajském kole dosáhli průměrný denní počet až 1163 WocaPoints na žáka. Pro lepší představu – každá správná odpověď při procvičování znamená zisk přibližně 2 WocaPoints. V celostátním kole se finalisté nová slovíčka učí ještě důkladněji, jelikož titul šampiona České republiky mají na dosah.

Programátor Michal Ošvát, který je autorem aplikace WocaBee, říká: „Jsem velmi rád, že účast i zapojení žáků ve 2. ročníku Podzimního WocaBee šampionátu predčila naše očekávání. Celkově se soutěže v tomto roce zúčastnilo téměř 45 000 studentů cizích jazyků z České republiky i ze Slovenska. Vítězové okresních i krajských kol mají své prvenství skutečně zasloužené. V tomto ročníku jsme šampionát navíc obohatili o unikátní česko-slovenské finále, ve kterém se utkají vítězové celonárodních soutěží z obou zemí. Věřím, že naše soutěž Podzimní WocaBee šampionát je pro všechny žáky v tomto náročném období vítanou motivací k učení. “ 

 

Celostátního vítěze Podzimního WocaBee šampionátu 2020 poznáme koncem listopadu. Vítěze česko-slovenského kola už začátkem prosince. Přejeme žákům z našeho kraje mnoho úspěchů v učení.