Běžci vybrali více než 100 tisíc. Peníze půjdou na podporu Hospice Sv. Jiří

Tradiční charitativní akce Františkolázeňská 24hodinovka se v letošním roce konala s podtitulem „Home Run“. Vzhledem k aktuálním vládním nařízením, se 12. ročník oblíbené sportovně hapennigové akce, přesunul do online prostředí. To znamená, že účastníci měli možnost si ve dnech 13. až 15. listopadu, uspořádat svůj vlastní individuální běh. Každý si naplánoval svou trasu a poté sdílel své výkony, fotografie a dojmy prostřednictvím sociálních sítí. I přes ztížené podmínky se zúčastnilo 283 běžců. Na podporu Hospice Sv. Jiří se vybralo 112 062 korun.

Více fotografií z akce zde

„Ohledně letošní  Františkolázeňské 24 hodinovky jsem nečekala takový úspěch,“ uvedla ředitelka Hospicu Sv. Jiří Alena Votavová. „Před samotnou akcí jsme vraceli několik plateb za registrace běžcům, kteří neměli o online podobu individuálního běhu zájem, tak jsme byli trochu rozčarováni, jak to dopadne, ale když jsem viděla v sobotu, jak se zvýšil počet registrací, a že běžci přidávají fotografie do události a zapisují své výkony, byl a stále je to krásný pocit, že lidé na nás myslí,“ upřesnila.

V době spuštění registrací zveřejnili organizátoři novou, ambasadorskou výzvu na portálu Donio.cz. Byl to způsob, jak rozšířit povědomí o této akci i mezi lidmi, kteří o tomto benefičním běhu prozatím neslyšeli, zároveň se tak otevřela možnost k podpoře hospice i těm, kteří se nemohli nebo nechtěli této formy běhu zúčastnit. Ambasadoři, kteří se snažili motivovat potenciální běžce k účasti, byli: Miloš Škorpil, Pepa „Pomalý“ Cupal, Kateřina Slavíková a Tomáš Mach.

Více fotografií z akce zde

Jednou z běžců byla také chebská dětská lékařka Silvia Šuba s dcerkami. „Letos jsme již po třetí absolvovali Františkolazeňskou 24hodinovku. Tato akce nás velice nadchla hned napoprvé. Kromě dobrého pocitu, že podpoříme hospic sv. Jiří v Chebu, každým rokem posouváme také své hranice v počtu uběhnutých kilometrů. Letos, i přes nepříznivé okolnosti, nám k naší radosti projevila přízeň i příroda, sluníčko nás provázelo celý den. Doufáme, že příští rok už poběžíme tradičně spolu s ostatními nadšenci,“ sdělila.

Více fotografií z akce zde

O své dojmy se podělil také běžec Pavel Maršík: „V každé době, i koronavirové je normální pomáhat potřebným. Letos nikoliv v „davu“ ale intimně o to silnější byl zážitek.“

Přestože byla pro některé účastníky online forma neatraktivní, přihlásilo se jich dostatek. Během sobotního a nedělního dne podpořilo akci 283 běžců, kteří naběhali dohromady téměř 4000 kilometrů. Prostřednictvím svých registrací vybrali částku 82 662 korun. „Další příznivci hospice a dobrých myšlenek nám poslali přes ambasadorskou výzvu na Doniu 29 400 korun. Celkový výtěžek je tedy neskutečných a obdivuhodných 112 062 Kč. Tato částka nám pomůže udržet stávající kvalitu poskytovaných služeb a umožní další rozvoj hospice. Děkujeme všem, kteří nás takto podpořili. Jsme rádi, že na nás a naše klienty myslíte i v těchto časech. Je evidentní, že dobrá vůle, chuť a ochota pomáhat přetrvávají a nás to neskutečně těší,“ doplnila Alena Votavová.

Více fotografií z akce zde

Muži

  1. místo JAN KROPÁČEK, JIŘÍ SKALICKÝ (oba naběhali 100 km, čtete správně 100!!! km)
  2. místo ŠTEFAN KRČ (zaběhnutých 84,97 km, skláníme klobouk)
  3. místo MILOŠ ŠKORPIL, PEPA „POMALÝ“ CUPAL (ambasadoři, oba naběhali 82 km)

Ženy

  1. místo LUDMILA CEROVSKÁ (zaběhnuto neskutečných 100 km)
  2. místo SVĚTLANA KESLOVÁ (super žena a ambasadorka minulého ročníku zaběhla 80 km)
  3. místo RENATA CHYTRÁ (zaběhnuto úžasných 76,7 km)

Speciální cena

Simona Buchnerová  získává speciální cenu, kterou je doživotní startovné zdarma. Simona každý rok obejde své kolečko na okruhu 24 hodinovky a rozdává úsměvy a elán všem ostatním.