Stříbrnou babičkou roku 2020 se stala Dagmar Blažková z Mariánských Lázní

Celostátní finále soutěže Babička roku 2020 se letos kvůli koronavirové epidemii uskutečnilo online formou. Přesto všechny finalistky musely splnit předem stanovené disciplíny. Moderátor se proto vydal za soutěžícími do všech krajů a natočil s nimi medailonky, jež pak byly ve finálový večer promítány a také hodnoceny porotou.       

Foto: Babička roku

Karlovarský kraj reprezentovala paní Dagmar Blažková z Mariánských Lázní. V rámci představení převyprávěla svůj životní příběh, ve kterém nechyběly informace o jejím studiu a pracovních pozicích. Paní Dagmar se chtěla od dětství stát učitelkou. Právě tuto profesi pak vykonávala po většinu svého života. Za své pedagogické snažení získala také významné ocenění v anketě Zlatý Ámos v roce 2012. Paní Dagmar pracovala 60 let. Působila také jako průvodkyně převážně německých skupin.
V rámci volné disciplíny pak paní Dagmar zarecitovala báseň od Jana Nerudy ze sbírky Písně kosmické a během módní přehlídky předvedla elegantní šaty.      

Veřejnost také mohla hlasovat v podkategorii soutěže Babička sympatie 2020. Hlasování probíhalo na facebookovém profilu soutěže.              

Zlatou babičkou roku 2020 se stala paní Drahoslava Kovářová ze Zlínského kraje, která zároveň získala ocenění „Nejstarší babička roku 2020“. Druhé místo a titul Stříbrná babička roku získala právě paní Dagmar Blažková z Mariánských Lázní. Bronzovou babičkou roku 2020 byla zvolena paní Růžena Haidlová z Libereckého kraje a paní Marie Rozmanová z Olomouckého kraje.
Babičkou sympatie 2020 byla širokou veřejností zvolena paní Růžena Haidlová z Libereckého kraje. Druhé místo v této divácké soutěži vyhrála paní Blažková z Karlovarského kraje.

Všechny vítězky získaly korunky, šerpy, dárkové koše a týdenní wellness pobyty v hotelu MAS*** v Sezimově Ústí. Zlatá babička navíc obdržela hlavní cenu, kterou je týdenní zájezd pro dvě osoby letecky na Djerbu od SeniorTravel. Tři nejstarší babičky byly obdarovány voucherem na předplacenou asistenční a tísňovou péči v hodnotě 6990 korun od společnosti Anděla na drátě.

Finálové kolo soutěže Babička roku 2020 je možné zhlédnout zpětně pod tímto odkazem – https://youtu.be/rpPNvICjagc. Obsah článku