Z Karlových Varů jezdil vykrádat auta do Chebu

Během měsíce měl třicetiletý muž z Karlových Varů vniknout na Chebsku do osmi zaparkovaných osobních či nákladních vozidel. Sebral z nich, co šlo. Do dalších už ale nevnikne, protože ho policisté zadrželi a nakonec skončil ve vazbě. Nyní mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se takového činu dopustil za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu, za živelné pohromy nebo jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí, veřejný pořádek nebo majetek.

Do prvního automobilu měl vniknout v nočních hodinách 21. září letošního roku v Chebu. „Z toho měl odcizit rybářské vybavení. Jen o pár hodin později měl ze zaparkovaného nákladního vozidla odcizit dvě autobaterie,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Na začátku října měl vniknout do zaparkovaného automobilu, který se snažil nastartovat a odcizit ho. Tomu se mu nakonec nepodařilo. Z palubní desky měl následně vytrhnout a odnést autorádio.

S jídlem roste chuť a tak se vydal opět na zlodějskou výpravu. Vnikl do dalších pěti vozidel. „Z těch měl odcizit téměř vše, co mu přišlo pod ruku, ale v několika případech neodcizil nic a automobil pouze poškodil, když se do něj snažil vniknout,“ informoval mluvčí.

Naposledy měl tak učinit 19. října, ale do zaparkovaného automobilu se mu dostat nepodařilo a následně byl zadržen policisty.

Svým jednáním měl způsobit škodu téměř 60 tisíc korun.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání a třicetiletého muže obvinili ze spáchání zločinu krádeže a přečinů poškození cizí věci a neoprávněného užívání cizí věci ve stádiu pokusu.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.