Aby mohl lovit, padělal zbrojní průkaz. Zbraně si půjčil od spolužáka

Zřejmě velká touha po lovu přiměla mladého muže k padělání zbrojního průkazu. Když už doklad měl, chyběla mu zbraň. To také vyřešil. Půjčil si ji od spolužáka.

Po lovu divoké zvěře zatoužil jednadvacetiletý muž z Karlovarska, který však nebyl držitelem příslušného zbrojního průkazu. „Kvůli tomu se však v polovině srpna dopustil hned dvou trestných činů. Využít měl kopie zbrojního průkazu, jehož držitelem byl jeho známý,“ uvedla policejní mluvčí Eva Valtová. „Osobní údaje a fotografii měl vyměnit za své a tuto kopii posléze poskytnout mysliveckému sdružení, kde mu bylo povolení vystaveno. Pro lov mu už tak chyběly pouze zbraně, které si měl opatřit u bývalého spolužáka. Ten v domnění, že je opravdu držitelem zbrojního průkazu na skupinu C, mu zbraně opakovaně půjčil. Brokovnice a kulovnice měl podezřelý muž užít k lovu a poté vrátit. Svému kamarádovi měl tvrdit, že zbraně si od něj půjčuje, neboť má vlastní poškozenou,“ upřesnila.

 Policisté z obvodního oddělení Teplá mu za uvedené jednání sdělili podezření ze spáchání přečinů nedovolené ozbrojování a padělání a pozměnění veřejné listiny.

 V případě prokázání viny hrozí podezřelému muži trest odnětí svobody až na tři roky.