Hasiči budou pomáhat v chebské, sokolovské i karlovarské nemocnici

Hasiči Karlovarského kraje přechází na zkrácený režim služeb, doplní personál v nemocnicích. Pomáhat budou v chebské, sokolovské a karlovarské nemocnici.

Z klasických tří směn, kdy se hasiči na stanicích střídali ve 24hodinové službě jednou za tři dny, přechází Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje na dvě směny. Budou tak od středy sloužit 24 hodin vždy ob jeden den. Hasiči, kteří nebudou ve službě na stanicích, budou doplňovat personální stavy v nemocnicích v Karlových Varech, Sokolově a v Chebu. Minimálně budou každý den v každé nemocnici pomáhat tři hasiči a to na pozicích pomocného personálu. Vyčleněny jsou na tuto pomoc minimálně tři desítky hasičů. Navíc jsou z běžné služby vyčleněni čtyři hasiči, kteří mají zdravotnické vzdělání. Ti v nemocnicích již pomáhají jako kvalifikovaný personál, navíc se připravují pro samostatný mobilní odběrový tým pro testování onemocnění Covid-19.

Pomoc hasičů nemocnicích je organizována tak, aby Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje stále bez omezení plnil své základní povinnosti na úseku požární ochrany, které vychází ze zákona. Pomoc budou hasiči poskytovat nemocnicích do doby, kdy to bude potřeba.

Zdroj: HZS Karlovarského kraje