V Karlovarském kraji začali v nemocnicích pomáhat také vojáci

Podobně jako při první vlně koronavirové pandemie budou i nyní pomáhat v Karlovarském kraji vojáci. Další pomoc přijde v podobě nasazení hasičů Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje v nemocnicích v regionu.

Foto: Rozloučení s vojáky (31.5), kteří pomáhali v mariánskolázeňské nemocnici

„V pondělí 19. října již přijelo 15 vojáků Armády ČR. Celkem 8 z nich bude pomáhat v nově otevřeném COVID centru v nejdeckém REHOSU, 7 pak půjde do COVID centra v Nemocnici Mariánské Lázně. Pomoc ale potřebují i další nemocnice v regionu. Proto jsme se domluvili s Hasičským záchranným sborem Karlovarského kraje, že v sokolovské nemocnici a v nemocnicích v Chebu a v Karlových Varech pomůže vždy po třech hasičích, a to ve třech směnách. Dohromady tak v nemocnicích začne pomáhat 27 hasičů a k tomu další 4 hasiči se zdravotnickým vzděláním na kvalifikované činnosti včetně mobilního odběrového týmu. Chtěl bych poděkovat armádě i hasičům za to, že kdykoliv voláme o pomoc, vyjdou nám vstříc,“ řekl hejtman.

I nadále je v platnosti také výzva Karlovarského kraje pro zdravotnické pracovníky, sestry, ošetřovatele, mediky, kteří by byli ochotni pomoci, a to především v druhém COVID centru, jež se zřizuje v Zařízení následné rehabilitační a hospicové péče (REHOS) Nejdek. Zájemci mohou psát na email zdravotnici@kr-karlovarsky.cz, nebo volat na telefonní číslo: 607 047 350 v pracovní dny od 7.00 do 18.00 hodin. „První dobrovolníci už se přihlásili, velmi si toho vážíme a věřím, že se nám díky jejich pomoci povede situaci zvládnout,“ dodal hejtman.