Agresor si může posedět za mřížemi až deset let

Agresor z Mariánských Lázní měl několik měsíců přítelkyni  fyzicky napadat, vulgárně urážet a znásilnit jí. V případě odsouzení si může posedět za mřížemi až deset let.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání šestadvacetiletého muže z Mariánských Lázní, kterého obvinili ze spáchání zločinů týrání osoby žijící ve společném obydlí, znásilnění, vydírání a přečinů krádeže a porušování domovní svobody.

 „Obviněný měl od března minulého roku do začátku října roku letošního soustavně psychicky týrat, vulgárně urážet a ze žárlivosti nadávat své osmadvacetileté přítelkyni,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Činit tak měl v jejím bytě v Mariánských Lázních i před jejich dětmi. Kromě toho jí měl také několikrát fyzicky napadnout. V několika případech měl svou těhotnou partnerku donutit i přes její nesouhlas k pohlavnímu styku. Do jejího bytu měl navíc několikrát vniknout i v době, kdy žena nebyla doma. V září jí měl v bytě vytrhnout z ruky mobilní telefon a ten poničit. Následně měl ženě vyhrožovat fyzickým napadením v případě, že celou věc oznámí na policii,“ upřesnil.

 Policisté muže po několika dnech zadrželi. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.